سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد که صادرات کیوی با رعایت تمامی ضوابط و مقررات از ۷ مهرماه ۱۴۰۴ مجاز است. این تصمیم جایگزین محدودیت پیشین صادرات کیوی شده و به کشاورزان و صادرکنندگان امکان میدهد تا محصولات خود را با امنیت قانونی به بازارهای بینالمللی عرضه کنند.
پیش از این، طبق بخشنامه شماره ۶۰/۱۷۸۰۴۴ و روال سالهای گذشته، صادرات کیوی از ۱۵ تیر تا ۱۵ مهرماه هر سال ممنوع بود تا از خروج میوههای نارس و غیرقابل مصرف جلوگیری شود. سال گذشته، بیش از ۶۰ درصد از تولید کیوی ایران معادل حدود ۲۰۰ هزار تن به کشورهای مختلف صادر شد و این محصول نقش مهمی در صادرات محصولات کشاورزی کشور ایفا کرده است.
این تغییر تصمیم نشاندهنده تلاش وزارت جهاد کشاورزی و سازمان توسعه تجارت ایران برای حمایت از تولیدکنندگان، تضمین کیفیت محصول و تنظیم بازار صادراتی است. صادرکنندگان کیوی میتوانند با رعایت مقررات صادرات، سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش دهند و از فرصتهای تجاری جدید بهرهمند شوند.
